VGZ – horizontal and 1 level vertical extension – Woluwe Saint Pierre

vertical extension vgz

Year: 2020 Building: Building composed of 2 terraces houses of eclectic style from the beginning of the XX century. Scope: To increase the surface either inside or outside the building in order to adapt it to the nowadays’ needing and to use the space differently. Project: Our first idea is a glass extension…tbc… Status of […]

Salle des guichets de l’Hôtel de la Poste

Year 2013 Project Known as the “Salle de guichets” of the Hôtel de la Poste (post office) situated on the Tour & Taxis site in Brussels, this marvellous space was renovated to become an event and conference centre. All the original materials were recovered and the existing architectural elements have been highlighted with the integration […]

Quai aux Poissons

Year 2016 Project This innovative project renovated an old dock which used to be used for unloading products from freight trains. The open structure has the form of a banana and was a store for fish oils. The structure dates from the beginning of the XX century. The roof has been entirely renovated with zinc. We are […]

Bâtiment des Produits Dangereux

Year 2016 Project This small but fascinating building was used to store explosives and dangerous products. The structure was in serious need of renovation with humidity in the walls and a poorly structured internal space. The total renovation of the existing structure has led to the creation of a cosy event space that can host […]

The Sheds – LED Lightning study

Year 2011 Project The owner of this event space wanted the existing lighting replaced with a more flexible system based on LED technology. The project’s main challenge was to install the new lights without ruining the existing look of the event space. Photographs © Alain Pierot